Täydellinen keittiö

Moni ei voi ylpeillä täydellisestä keittiöstä, mutta lue mikä Mariangelan mielestä tekee keittiöstä hyvän työskennellä.

Minun kaltaiselleni ruokaharrastajalle osa elämän parhaista hetkistä menee juuri keittiössä. Täällä sekoitat, vatkaat, keität, paistat, kaadat, maustat ja nautit aterian aterian jälkeen. Tämän seurauksena keittiö on valitettavasti aina alttiina sotkulle, pesulle ja kaaokselle. Rakastan kattamista ja kokkaamista kauniilla astioilla, mutta en ole niin innostunut kaaoksen siivoamisesta jälkeenpäin. Siksi ajattelin jakaa muutaman vinkin siitä, mitä keittiön tulisi sisältää, jotta ruoanlaitto olisi mahdollisimman helppoa, nautinnollista ja toimivaa.

HYVIN TILAA

On uskomattoman mukavaa, että ruoanlaiton aikana kaikki on käden ulottuvilla ja tilaa on runsaasti. Keittiötasoni kattaa koko keittiön pitkän seinän ja voin todella levittää kaiken tarvittavan siihen. Tilaa riittää myös useille ihmisille vierekkäin, minkä osaan mukavasti hyödyntää. Mikä voisi olla hauskempaa kuin perheen ja ystävien kutsuminen kokkailemaan yhdessä? Se on sekä sosiaalista, että nautinnollista ja voit samalla antaa vieraidesi hoitaa sipulien leikkaamisen.

SUURI PESUALLAS

Kokkaillessa tulee usein paljon tiskiä ja koska en pidä sotkusta keittiön työtasolla, hyvä tiskiallas on välttämätön. Tilava allas on pelastukseni! Leikkuulaudat ja veitset, kulhot ja kauhat, kattilat ja lastat katoavat heti kun saan en niitä enää tarvitse. Iso bonus on, että tiskiallas on niin syvä, että en näe astioita ja unohdan siten niiden olemassaolon kokonaan. Ainakin vähäksi aikaa.

TILAVAT LAATIKOT

Elämä keittiössä sai aivan uuden merkityksen, kun vaihdoin alakaapit laatikoihin. Kuinka uskomattoman käytännöllistä onkaan avata laatikko ja saada kaikki näkyviin siististi lajiteltuna. Aika, jolloin polvistuin ja siivosin kaapin ennen kuin lopulta löysin syvälle kätketyn ruskean sokerin, on ehdottomasti ohi. Ja luojan kiitos siitä!

SUURI JÄÄKAAPPI

Rakastan juhlien järjestämistä ja teen aina paljon ruokaa! Mutta välttääkseni joutumasta superstressiin ja olemasta hikinen hirviö keittiössäni viisi minuuttia ennen vieraiden saapumista, haluan valmistella mahdollisimman paljon edellisenä päivänä. Esivalmistellut tuotteet on pidettävä viileänä, minkä vuoksi jääkaapista on tullut paras ystäväni. Siellä voin säilyttää lähes rajattomasti ruokaa ja kakkuja. Lisäksi siellä on tilaa juomille. Lyömätöntä!

Nämä mukavuudet ovat työkaluja, jotka helpottavat elämääni keittiössäni. Mutta tärkeintä niistä kaikista on tietysti ystävät ja perhe, nauru ja hyvä tunnelma pöydän ympärillä - ja mieluiten hyvä lasillinen viiniä! Ja ystävällinen aviomies, joka pesee astioita.

Mariangela valmistaa herkullisimpia italialaisia ​​ruokia ja jaamme niistä kaksi lukijoillemme:

Mariangela Di Fiore Caprese

Insalata caprese

TOMAATTI- JA MOZZARELLA-SALAATTI

500 g parasta laatua kirsikkatomaatteja
300 g puhvelimozzarellaa
extra virgin oliiviöljy
suolaa
tuoreita basilikan lehtiä

Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Leikkaa mozzarella paloiksi. Sekoita tomaatit ja mozzarella kulhossa, lorauta päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja sekoita joukkoon runsaasti tuoreita basilikan lehtiä.

Tarjoa caprese-salaatti hyvän leivän kanssa.

Mariangela Di Fiore Crostini

Crostini

2 isoa patonkia
Oliiviöljy
Valinnainen persilja

OLIIVITAPENADI

100 g mustia oliiveja
1 tl kapriksia
1⁄2 valkosipulia
4 rkl extra-neitsytoliiviöljyä

TAPENADI KAPRIKSI JA AURINKOKUIVATTUJA TOMAATTEJA

1 pieni kourallinen manteleita
100 g aurinkokuivattua tomaattia
1⁄2 valkosipulia
1 rkl kapriksia
2 tl balsamiviinietikkaa
2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä

Soseuta oliivit, kaprikset, valkosipuli ja oliiviöljy monitoimikoneessa tasaiseksi tai käytä sauvasekoitinta.
Valuta mantelit kiehuvassa vedessä ja poista kuori. Paahda ne sitten pienessä pannussa. Niiden tulee olla lämpimiä ja hieman kullanruskeita, mutta varo polttamasta niitä.

Käsittele aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli, kaprikset, balsamiviinietikka, mantelit ja oliiviöljy monitoimikoneessa tasaiseksi tai käytä sauvasekoitinta.

Kuumenna uuni 220 °C:seen. Viipaloi patongit, tiputa jokaiseen päälle muutama tippa oliiviöljyä ja paista ne uunissa kullanruskeiksi ja rapeiksi. Anna crostinien jäähtyä hieman ennen tapenadien lisäämistä ja koristele hienonnetulla persiljalla.