Vihreä menu: Reseptejä, jotka tekevät keittiöstä keväisen raikkaan
Tervetuloa majla
Tuore Mojito! Sekoita jää, sooda, limen mehu ja fariinisokeri ja ripottele päälle tuoretta minttua.
Alkuruoka
Puolikkaat avokadot täytettynä suolatulla kinkulla ja saksanpähkinöillä. Pilko ainekset ja tarjoa basilikan, sitruunamehun, oliiviöljyn, hiutalesuolan ja vastajauhetun pippurin kera.
Pääruoka
Vihreä hernekeitto à la kokki Jan Ivar Nykvist! Neljälle hengelle:
• 1 sipuli tai
• 2 salottisipulia
• 2 valkosipulinkynttä
• 1 rkl voita
• 500 g pakasteherneitä
• 6 dl kana- tai kasvislientä
• 2 dl kermaa
• 2 rkl sitruunamehua
• Puoli tl suolaa
• Puoli tl jauhettua mustapippuria
• Vähän chorizoa
• Mahdollisesti äyriäisiä, tuoreita yrttejä tai ripaus samppanjaa!
Valmistus
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipulia keskilämmöllä 2 minuuttia sekoittaen. Lisää herneet ja liemi. Anna kiehua kaksi minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää kerma. Jos haluat kuohkeamman keiton, voit vatkata kerman kovaksi vaahdoksi ja nostaa sen keittoon juuri ennen tarjoilua. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon chorizoa, sipulia ja vihreitä herneitä, jotka kuullotat nopeasti pannulla ja koristelet tuoreella timjamilla.
Jälkiruoka
Tarjoa kiiviviipaleet pistaasipähkinöiden, sulatetun suklaan, chilin ja hiutalesuolan kera.
Reseptit on otettu Sulten-keittokirjasta. Sen ovat luoneet kokki Jan Ivar Nykvist ja valokuvaaja Mats Dreyer Oktopuksesta, joka on Noreman kumppani valokuvauksessa ja ruoka-inspiraatiossa.
Tai Instagramissa: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer