PUNAINEN MENU: RESEPTEJÄ, JOTKA VIEVÄT KEITTIÖSI ETELÄN LÄMPÖÖN

Kevät tuo mukanaan värien ja makujen juhlan, johon etelän maiden ruoka tuo vuodenaikaan täydellisesti sopivan maukkaan vivahteen. Punaisen välimerellisen ruoan kanssa voit nauttia herkullisista tomaateista, mehukkaista mansikoista ja maukkaista punajuurista, jotka auttavat luomaan eloisia ja maukkaita ruokia.

TERVETULOA LASI

Tee tuore punssi vesimeloniin, jonka yläosa leikataan pois. Murskaa melonin sisältö ja sekoita omenamehun, sitruunamehun, soodan ja tuoreiden marjojen kanssa.

KÄYNNISTIN

Bruschetta! Grillaa uunissa ohuita valkosipulilla ja oliiviöljyllä hierottuja leipäviipaleita. Tarjoile pilkottujen tuoreiden tomaattien, tuoreen basilikan, oliiviöljyn, hiutalesuolan ja vastajauhetun pippurin kanssa.

PÄÄRUOKA

Bacalao à la kokki Jan Ivar Nykvist! Neljälle hengelle tarvitset:

  • 600 g clipfish (kuivattu ja suolattu Turska)
  • 4 sipulia
  • 800 g perunaa, kiinteäksi keitettyä
  • 1 punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia purkitettuja tomaatteja
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Puoli tl suolaa
  • Puoli tl jauhettua mustapippuria
  • Kourallinen persiljan lehtiä

 

VALMISTUS

Liota kuivattua kalaa yön yli runsaassa kylmässä vedessä. Vaihda vesi pari kertaa matkan varrella. Kun kala on valmis, leikkaa kala karkeiksi kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Hienonna chili ja valkosipuli hienoksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita kuivakala, perunat, sipuli, chili, valkosipuli, tomaatit, laakerinlehdet, oliivit, oliiviöljy, suola ja pippuri kerroksittain isoon kattilaan. Aloita ja lopeta tomaateilla. Laita kansi päälle ja anna Bacalaon kiehua tunnin ajan. Poista kansi, kun kypsennysaikaa on jäljellä 15 minuuttia. Mausta halutessasi lisää suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja hienoksi ja ripottele päälle ennen tarjoilua.

JÄLKIRUOKA

Kylmä vadelmakeitto! Keitä sokerisiirappi ja sekoita joukkoon tuoreita vadelmia ja vähän kanelia. Murskaa, jäähdytä ja tarjoile tuoreen mintun ja crème fraîchen kanssa.

Reseptit on otettu Sulten-keittokirjasta. Sen ovat luoneet kokki Jan Ivar Nykvist ja valokuvaaja Mats Dreyer Oktopuksesta, joka on Noreman kumppani valokuvauksessa ja ruoka-inspiraatiossa.

Tai Instagramissa: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer